Resep: Srundeng daging lezat

Kategori : Masakan khas Jakarta

Srundeng daging. Dapatkan serunding daging, serunding ayam & serunding ikan dari resepi turun-temurun serunding Kg "Anda Masih Tercari-Cari Serunding Yang Memang Lazat, Asli, Tahan Lama, Rasa Betul-Betul. Untuk mendapatkan serunding yang garing dan rangup masukkan sedikit minyak apabila daging hampir kering. Nak rasa Serunding Daging dan Serunding Ikan yang sedap dan tahan lama?

Srundeng daging Panaskan sedikit minyak di dalam kuali. Serundeng daging, fried beef with spicy sauteed grated coconut. Am I good at climbing trees. Anda dapat mengolah Srundeng daging dengan 10 bumbu and 4 langkah. Berikut ini adalah cara untuk mengolah masakan tersebut.

Siapkan bumbu dan bahan untuk Srundeng daging :

 1. Siapkan 1 kelapa tua parut.
 2. Sediakan 1/2 daging.
 3. Sediakan Gula merah.
 4. Sediakan Daun jeruk.
 5. Siapkan Lengkuas.
 6. Siapkan bumbu halus:.
 7. Sediakan 6 bamer.
 8. Siapkan 3 baput.
 9. Sediakan 3 cabe kriting.
 10. Siapkan secukupnya Gula dan garam.

Siap repeat lagi beli serunding daging special ni. Makan ketupat harus ada serunding Cuba kenakan dengan serunding daging Pasti menyelerakan Berminat untuk dapatkan Serunding Habib. Serundeng, serondeng atau serunding merupakan sejenis masakan yang dibuat dengan rempah dan dimasak sehingga kering, dan kadangkala berminyak (terutama serunding daging) agar tahan lama. Ia dimasak dan dikacau tanpa henti hingga betul-betul kering kerana dengan cara itu saja ia akan tahan.

Langkah-langkah memasak Srundeng daging :

 1. Rebus daging sampai empuk dan buang air rebusan lalu tiriskan. Sementara itu haluskan bumbu yg sdh di siapkan.
 2. Kemudian tumis bumbu halus hingga harum, tambahkan daun jeruk dan lengkuas. Lalu tambahkan gulgar,gula merah dan air..
 3. Korekai rasa, masukkan daging dan masak hingga bumbu meresap, setelah air menyusut tambahkan kelapa parut.
 4. Masak hingga kelapa mengering, matikan kompor..

L繹yd瓣 HD-arkistokuvia ja miljoonia muita rojaltivapaita arkistovalokuvia, -kuvituskuvia ja -vektoreita Shutterstockin kokoelmasta hakusanalla Serunding Daging Malaysia. Serunding Kg Laut amat terkenal dengan keenakan rasanya dan kualitinya.

Aneka resep makanan lain yang mungkin Anda suka :