Resep: Pulut durian lezat

Kategori : Masakan khas Kepulauan Riau

Pulut durian. Pulut Durian kali ini adalah ala ala Thailand kerana pulutnya memang dikukus dengan sedikit santan. Maknanya pulut tu lemak, bukan pulut kosong yang dimakan dengan kelapa parut ikan kering atau. Pulut durian antara makanan fevret orang Malaysia terutamanya ketika datangnya musim durian antara bulan jun-julai. selalunya waktu pagi kita dihidangkan dengan pulut udang, pulut kukus takpun.

Pulut durian Jom semak resipi :)Boleh rujuk kepada You Tube video. Resepi Pulut Durian Thailand - Alang alang dah ada bubur yang saya masak untuk Pulut Mango, saya terus menjemput Hubby mencari durian untuk dimakan sebagai Pulut Durian. Pulut durian ialah pulut yang dimakan bersama isi durian dan/atau kuah durian. Anda dapat mengolah Pulut durian dengan 5 bumbu and 5 langkah. Berikut ini adalah cara untuk memasak makanan tersebut.

Siapkan bumbu dan bahan untuk Pulut durian :

  1. Siapkan Beras ketan.
  2. Siapkan Santan dari 1 butir kelapa.
  3. Sediakan Durian (terserah mau barapa buah).
  4. Siapkan Garam.
  5. Siapkan Gula.

Lazimnya pulut durian turut dihidangkan dengan santan dan gula. Ia popular di Indonesia dan Malaysia. PULUT durian di Restoran Pulut Durian Singgah Yop!!! "Pada mulanya saya hanya menjual buah durian, namun selepas beberapa bulan berniaga, saya berpandangan menyediakan hidangan durian. Jom tengok resepi pulut durian di bawah ni.

Cara memasak Pulut durian :

  1. Masak beras ketan, kaya masak nasi aja.
  2. Ambil daging durian, hancurkan. Tambahkan sedikit santan (santannya boleh dipanaskan dulu, ato dibuat dr air masak) kalo kurang manis bisa di tambahin gula ya.
  3. Tambahkan juga sedikit garam biar manisnya greget...
  4. Jangan lupa di masukkan ke kulkas biar tambah endes...
  5. Langsung santap yahh.

Oh ya cara tanak pulut senang ja sekarang. Resepi Pulut Durian mengandungi pelbagai panduan dan cara masakan pulut durian yang harus anda cuba. Temukan pin ini dan lainnya di Just Durian Dessert oleh YeenTheng. Pulut durian ialah pulut yang dimakan bersama isi durian dan/atau kuah durian. Lazimnya pulut durian turut dihidangkan dengan santan dan gula.

Aneka resep makanan lain yang mungkin Anda suka :